Seaside Salt House Designing for buildings that had former lives is particularly interesting to us and this project, in a Victorian-era salt shed is a dramatic example. Internal structures were rebuilt with detailed architectural beams, creating a two-story space. A glazed screen gives ‘borrowed’ light to the darker section of the space in the back of the building.

Simple designs with plain panelled doors offer an industrial atmosphere as do iron handles and pulls. Worktops of Bianco Eclipsia blend with the ‘French Grey’ chosen for the colour, all selected to complement the faded tones of reclaimed materials, such as timber and fittings, utilised for the project.

A sliding panel conceals a walk-in larder and a peninsula offers a generous area for the cook, which feels open to family or guests, while operating efficiently.

Marylebone School House

Soho Factory

Holland Park Studio